Minden vélemény - Sennheiser HD-428
aktakukac

Egy Sennheiser HD 201-et cseréltem le, az egyértelműen belépő kategóriás fejhallgató, már kinőttem. Főként komolyzenét hallgatok, de ahhoz jó fülest találni művészet, vagy pontosabban pénz, méghozzá sok pénz kérdése. A 201-nél sokkal jobb, a hangzása részletgazdag, a basszusa illetve a mély hangok sokkal erőteljesebbek. Szépen szól, de zárt kialakítása miatt kicsit dobozhangja van, a magas hangok kevéssé érződnek, ez rögtön szembetűnik. Egy kicsi erősítő nem árthat neki. A gyártó amúgy MP3 lejátszókhoz készítette, tehát főként fiataloknak, modern zenékre.
Előnyök:
A termék viszonylag olcsó, én 17000-ért vettem, annyit bőven megér. Szép a kidolgozása, semmi hivalkodás, egyszerű fekete, kényelmes, ezzel semmi gond nincs. Az ára is elfogadható, hiszen a középkategória alsó szegmensébe sorolható.
Hátrányok:
Operákhoz nem igazán jó, legszebben Mike Oldfield-del és ENYA-val szólt, jó volt Dido is, viszont a Queen-nel nem tetszett...
Beethoven 9. sz. második tétele nem rossz (most ezt hallgatom), szépen ki lehet venni a kürtöt és a rézfúvósokat a háttérben. Azért komolyzenéhez nem az igazi, ez teljesen egyértelmű.
Összességében jó vétel, megéri az árát. Valahol innen kezdődnek árban a hallgatható fejhallgatók.