Én harmadszorra vettem már meg ezt a típust, igaz 8000-ért, mert a hangzása nagyon tetszik, és észre se veszem a fülemben. Szóval van már tapasztalatom vele.
Ami igaz: a csatlakozó tényleg sérülékeny. A harmadik vásárlásnál már kaptam hozzá tokot is, ami tök jól is néz ki. Ettől függetlenül lejön most már a gumi a csatlakozó végéről egy év után, szóval a csatlakozóval tényleg jó lenne valamit kezdeni, de ettől eltekintve favorit.

Előtte évekig a SonyEricsson Walkman mobilomhoz kapott fülhallgatót használtam (szintén hallójáratos). Ahhoz képest sok eltérést tapasztaltam, ami meglepett.
A hangminősége hasonlóan jó, talán még valamivel jobb is, de erre nem esküdnék meg. A mérete nagyobb, ezért nem illeszkedik olyan mélyen a fülbe, mondjuk ettől kényelmesebb is. Viszont ebből adódóan több zajt enged át. A SonyEricsson fülhallgatóm szinte teljes mértékben kiszűrte a környezet hangjait, amitől iszonyú jó volt a zenei élmény, viszont tény, hogy néha nem árt, ha hallja az ember a világot (pl. közlekedésnél). Abból adódóan, hogy a Sennheiser kevésbé szűri a környezeti zajt, hangosabbra csinálták, ami a fület jobban károsíthatja - persze okosan kell használni.
És most jöjjön a legnagyobb probléma: a csatlakozó.
Eleve meglepett, hogy nem aranyozott. A régi fülhallgatómé aranyozott volt. Azért ez nem kritikus.
A baj azzal van, hogy nem egyenes, hanem L alakú csatlakozót raktak rá, emiatt sokkal jobban ki van téve a mechanikai sérülésnek. És Murphy törvénye szerint be is következik, aminek be kell: leszakadt a dugó. A szituáció teljesen hétköznapi: a buszon ültem le, és a vezeték beleakadt az előttem lévő székbe, és miközben lehuppantam, a vezeték tőből elszakadt, a dugó pedig a telefonban maradt. Ez nem történt volna meg, ha egyenes csatlakozót tesznek rá.
Történetesen szerencsére meg tudom javítani, de ha nem tudnám, akkor kidobott pénz lenne az egész, úgy, hogy kb. egy hónapja vettem.
Összességében örülök, hogy megvettem, de azért a tökéletestől messze áll. Azt ki merem jelenteni, hogy 10 ezer Ft-ot biztosan nem ér meg.
-jó hangzás
-sokat tompít a környezeti zajon, de nem teljesen, ami a mindennapi használatnál előny
-nem gubancolódik nagyon
-"veszélyes" csatlakozó: szakadhat
-nem aranyozott csatlakozó
-rossz ár/érték arány

Kerestem a nekem legmegfelelőbbet, legjobbat minőség és ár viszonyában. És itt megemlíteném a bolt kiválasztását, mert már több terméket vásároltam náluk és azt a gyorsaságot és profizmus ahogy ők csinálják nehéz felülmúlni. Így tovább FIRST COMPUTER!
Ennyi pénzért ennél jobb hangot még nem hallottam.
Nincs hordozó tokja így mindig összegubancolódik az ember zsebében.