Típus: Benzines fűkasza, Motor teljesítmény: 1.2 Le, Üzemanyagtank mérete: 0.7 L, Fordulatszám: 7000 ford./perc, Súly: 7 Kg Tovább
Fiskars és Gerber termékek akár 55%-os kedvezménnyel a MOL kutakon.Fiskars és Gerber termékek akár 55%-os kedvezménnyel a MOL kutakon.
VÉLEMÉNYEK ÉRTÉKELÉS SZERINT

27.3 %

18.2 %
Leghasznosabb vélemény
2013.02.26
Előnyök:

Ár/érték aránya kiváló. Étvágytalan, ráadásul pont annyir...

Hátrányok:

Kissé kényelmetlen a heveder egy idő után, viszont akinek módj...

Minden vélemény - AL-KO BC 4125
1 hete
orgon
Kérdeznék az előttem szólókhoz, illetve azoktól, akik értenek az ilyen szerkezetekhez. Szóval számomra azért lenne esedékes egy fűkasza megvétele, ugyanis lucerna vágásához, illetve egy kertes ház fű/gaz vágásához használnám. És érdeklődnék, hogy ez a modell alkalmas-e az én igényeim kielégítéséhez, alkalmas lucerna vágásához, illetve mekkora igénybevételtől számoljuk az ipari használatot, (terület mérete, vágási gyakoriság ) Válaszokat köszönöm.
Előnyök:

Nem tudom

Hátrányok:

Nem tudom

2 hete
Gábor
kicsit csalódtam hisz majdnem minden nagy áruházban ezt ajánlják ugy 80% -ba de hogy ilyen hamar beadta a derekát : ) remélem csak én fogtam ki ilyen rossz terméket !
Előnyök:

az ára olcsó

Hátrányok:

én is vettem egy ilyen szerkezetet olyan 5 órát szépen üzemelt utánna jöttek a gondok bemelegedés után vagyis inkább ugy írom 40-50 nm után leesik a fordulat olyan 1000 és 1500 közé és meg akar állni nagy gázadásnál pedig be is fullad és alapjárat sincs nagyon akkor már ! ma viszem vissza kiváncsi leszek mi lesz a gond !

Németh Endre
öszegezve segitséget kérek mi lehet ennek a hibája oka
Előnyök:

Vettem egy AL-KO BC 4125 benzines fűkaszát

Hátrányok:

Hibája bemelegedés után ha leálitom nehezen indul és ha be is indul durogg hidegen szépen megy egy darabig

Csaba
A tisztán látás kedvéért: Stil olajat használunk az adalékhoz, mert azt szereti. A fejet időközönként a zsírzófejnél zsírozzuk, de nem akármilyennel, hanem a hozzávalóhoz. A légszűröt rendre kifújjuk levegővel. Nem mossuk, kifújjuk ! Kompresszor, de akár egy pumpa is megteszi. Télire leeresztjük belőle a benzint, és felzsírozva, letakarítva tesszük el. A megelőző karbantartásokkal együtt így fog évekig kiszolgálni minket, és nem fog a szervízben kikötni szinte azonnal, ahogy olvasom más személyek hozzászólásait. Továbbá egyenletes fordulattal dolgozunk, nem gázfröccsökkel össze-vissza bőgetve. Két ütemű, nem szereti ! Még egy jótanács: a damilt vízben áztatva tároljuk, és onnan csévéljük fel. Az áztatott damil nem rojtolódik, így egyenletes fordulat mellett szépen vág. Így szebb a vágás, kevesebbe benzinből, ráadásul a gépet sem pörgettük szét.
Előnyök:

Ár/érték aránya kiváló. Étvágytalan, ráadásul pont annyira erős, amennyire szükség van a ház körül. (Én idényben 1000-1300 négyzetmétert tartok vele karban jó pár éve. )
Bizonyára mindenki jobba örülne egy nagy batár Stillnek, így én is. De 5-ször kevesebbe került, és az ALCO nem hagyott cserben, ergo jó segítség 5-ször olcsóbban.
Bármelyik háztartásban megállja a helyét. Hangsúlyozom, nem ipari használatra, és nem végtelenül elhanyagolt területen.
A 3 év garancia magáért beszél.

Hátrányok:

Kissé kényelmetlen a heveder egy idő után, viszont akinek módjában áll, eleve vehet hozzá egy jobbat.

KOBRA
Gyengébek kedvért az al-ko 2T gépeket 1: 30 as keverékekkel kell használni és nem arol olajal hanem teljesen szintetikus olajal Pl: stihl 2t husqvarna 2t olajal kell keverni keverés 3Lbendzin 1deciliter olaj és a gépek őrők életűek lesznek HA NORMÁLISAN VANNAK HASZNÁLVA! !! !! !! !! !! !
Előnyök:

Félprofi

Hátrányok:

Kicsi a ló ereje kezdőknek NEM AJÁLLOM

Veres Tamásné
Fordulhatok a fogyasztó védelemhez, vagy az Iparkamara békéltetőjéhez.. A gyártó szerint eleve a motor nem lehetett hibás. A hiba benünk van.
A pozítív véleményeket szívesen olvasom, de nem tudom az okát mi miért jártunk így, és mivel mindent előírás szerint csináltunk a fűkaszával nem tudom hol volt a hiba, mivel a gyártó elzárkózik a szervízzel együtt. A keverékre hívatkoznak amit szintén előírás szerint tettünk bele.
Előnyök:

Nem tudom mi a termék előnye, mert az első alkalommal a légszűrő levált és néhány perc múlva a motor leállt.

Hátrányok:

Nem rég vettük a terméket, szervízbe van, állítólag besült a motor, és ez szerintük a mi hibánk ( nem megfelelő keverék miatt) ezért természetesen nem lehet rá a garanciát érvényesíteni. Tehát van fűnyíronk, de nem müködik, és a garancia a motor hiba miatt nem érvényesíthető. Negyvenezer Ft-ért néhány percig müködött.

Z a terméket itt vásárolta: kertigeparuhaz.hu

Márka (megbízhatóság) , teljesítmény (használati cél) , ár (olcsó).

Előnyök:

Az elvárásoknak megfelelően működik, könnyen indul, szépen vág, nem fogyaszt sokat, főleg késsel. És nem is füstöl - a 25-ös keverék ellenére, állítólag katalizátoros. Kényelmes, bár nem használom egész nap - szóval nem kell vele törődni, csak a munkára kell figyelni.

Hátrányok:

A hozzá adott vállszíj kényelmetlen. Lehet venni jobbat (az viszont nagyon jó! ), vagy a nagy-testvéréhez már a jobb jár.

bela
A termek elonye nagyon keveset fogyaszt gyors vele dolgozni nekem mar 7 eve van meg semmi baja nem volt amikor megvettem a gepet vettem hozza mar egy masik fejet es azzal a feljel dolgozom mar 7 eve es semmi baja sincs se a gepnek se a fejnel . Altalaban zold damilt szoktam beletenni velemenyem szerint igen jol birja es Sthil olajat hasznalok hozza es nagyon szepen megy tolle.
Előnyök:

Konyu , strapabiro , gyors vele dolgozni , keves a fogyasztasa es garantaltan viszahozza az arat

Hátrányok:

7ev alatt megeszte az ido a szivatomat a karburatoron .

Molnár István
A kis hátrányt leszámítva, az ALKO-val teljes mértékben meg vagyok elégedve, másik termékem is van! A legnagyobb előnye pedig, hogy ez az egyetlen gyártó, aki három év garanciát vállal a termékeire!
Előnyök:

Jó vele dolgozni, kényelmes, fogyasztása megfelelő! Tavaly vettem, hibák még nem jöttek elő. Már 3 ember vásárolta meg az én pozitív tapasztalataim alapján!

Hátrányok:

Amit vettem hozzá husquarna adalékot, az elfogyott, és ezt nem ajánlják hozzá a továbbiakban! Ez esetben mi a teendő, lehet-e használni hozzá másik adalékot? ?? Mondjuk Stihlt?

Festő-Hegedűs Zsolt
3Év alatt 7szer volt szervizben mindig a porlasztóval volt gond megeszi az etanolos benzin a membránt minden benzinbe belerakják télire kiszedem szétszárad benne hagyom megeszi 3000ft nem olcsó 5liter benzint nem használtam még el még egyszer nem vennék.
Előnyök:

Szerintem elég erős vágtam vele vad dohányt vitte szépen keveset eszik,ha megy persze,

Hátrányok:

Más gyártónak mért nem eszi meg a benzin a membránt?Damil fej tényleg gyenge oda kell figyelni mennyire koppintja oda az ember mert a rögzítő köröm letörik.