Pentax K-1 Body Digitális fényképezőgép

Pentax K-1 Body Digitális fényképezőgép

649 900 Ft-tól 3 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
Termékleírás
Típus  Tükörreflexes (DSLR)

Képérzékelő

Képérzékelő formátum Full frame (35mm)
Szenzor típusa CMOS
Pixelek száma 36.4 MPx

Optika

Objektív foglalat KAF2
Tartozék objektív Tartozék objektív nélkül

Expozíció

Legnagyobb záridő  30 másodperc
Legkisebb záridő  1/8000 másodperc
Expozíciókompenzáció  Van
Spot fénymérés  Van
Mátrix fénymérés  Van
Középre súlyozott fénymérés  Van
Digitális ESP  Nincs
Érzékenység (ISO)  100 - 204800

Élességállítás

Élességállítás típusa Autofókusz/Manuális fókusz
AF segédfény Van

Vaku

Beépített vaku Nincs
Vakupapucs  Van
Vörösszemhatás-csökkentés Van

Felvételi tulajdonságok

Képformátum  JPEG/RAW
Maximális képfelbontás 7360 x 4912 pixel
Sorozatfelvétel Van
Sorozatfelvétel sebessége (maximum felbontásnál) 4.4 kép/mp
Fehéregyensúly állítás  Van

Videó

Videofelvétel Van
Maximális videófelbontás 1920 x 1080 pixel
FPS (maximum felbontásnál)  30 kép/mp
Video formátum MPEG-4 AVC/H.264 (MOV)

Funkciók

Önkioldó  Van
Közvetlen nyomtatás  Nincs
Valós idejű hisztogram Van
Hisztogram (képnézegetésnél)  Van

Kijelző

Kijelző mérete 3.2 inch
LCD felbontása 1037000 pixel
Kihajtható kijelző  Van

Adathordozó

Támogatott memóriakártyák
Secure Digital
SDHC
SDXC

Csatlakozók

USB Van
AV kimenet Nincs
HDMI kimenet Van

Méretek

Szélesség 136.5 mm
Magasság 110 mm
Vastagság 85.5 mm
Súly 1010 g

További tulajdonságok

Képfeldolgozó egység PRIME IV
Wi-Fi Van
3D fényképezőgép Nem
Energiaforrás Li-ion Akkumulátor
Vízálló fényképezőgép Nem
Kereső Van
Burkolat anyaga Ötvözet
Állványcsatlakozó Van
Távirányító Külön megvásárolható

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Gyártó: Pentax
Modell: K-1 Body


Leírás:

35mm-es full-frame CMOS képérzékelő
A K-1 egy új fejlesztésű 35mm-es full-frame CMOS szenzorral működik, amely az elérhető legmagasabb képminőséget biztosítja a K-bajonettes tükörreflexes fényképezőgépek között. Köszönhetően a képérzékelő nagy felületének és a széles képpont tartománynak, a magas pixelszámú érzékelő élénk, valósághű képeket készít gazdag árnyalatokkal és minimális zajjal. Az kis mélységélessége lehetővé teszi a térérzet és a bokeh (életlenség) effekt kontrollját.

Hozzávetőlegesen 36,4 effektív megapixel
Köszönhetően a hozzávetőlegesen 36,4 effektív megapixelnek, a K-1 lélegzetelállító, valósághű képeket készít - olyanokat melyek minden képzeletet felülmúlnak. A kivételes felbontás megörökíti a távoli fák minden levelét vagy az eső minden cseppjét a legfinomabb részletekig. Lévén, hogy annyi képinformációt tartalmaz, amely elég egy A2-es méretű nyomat készítéséhez (300dpi felbontásban), a fényképész biztos lehet benne, hogy még akkor is elegendő információ marad az utómunkázott képben, ha azt egy nagyobb vágással utólag átkomponálja. Köszönhetően a 14 bit-es képfeldolgozó rendszer nagy mennyiségű adatának, a K-1 gyönyörű, árnyalatokban gazdag képeket készít.

AA-filter nélküli konstrukció a felbontás optimalizálásáért
Egy optikai AA-filter (aluláteresztő szűrő) hatással van a kamera felbontására, annak ellenére, hogy segít a moiré effekt és a téves színfelismerés csökkentésében. A K-1 AA-filter nélküli kivitelezése a nagy pixel számú szenzor képfelbontásának optimalizálására lett tervezve.

Az új képfeldolgozó motor a 35mm-es full-frame képekhez hangolva
A K-1 egy újonnan tervezett PRIME IV képfeldolgozó motort tartalmaz. Elődjéhez, a PRIME III-hoz képest, ez a motor a nagy felbontású képek feldolgozására lett finomhangolva, megnövelve a működési frekvenciát közel 50%-kal. A zajfeldolgozó algoritmusa is tovább lett fejlesztve, hogy gyönyörű, finom szemcsézettségű képeket készítsen akár magasabb érzékenységen is. A fejlett képanalizáló rendszer és az új képfeldolgozó funkciók kombinációja segíti a pontos és megbízható kép reprodukciót.

A szuper-magas érzékenység és a kivételes képfelbontás kombinációja
A képérzékelő minden előnyét kihasználva a zajmentesség teljesítménye terén és a PRIME IV képfeldolgozó motor kombinációjaként, a K-1 akár ISO 204800 érzékenységre is képes (alap érzékenység teljesítmény). Nem csupán nagy felbontású, tónusugrás és zajmentes képek készítését teszi lehetővé magas érzékenységen, de egyúttal növeli a képminőséget az alacsonyabb érzékenységű tartományokban. Lévén, hogy a K-1 lehetővé teszi, hogy az érzékenység megemelése mellett olyan képeket készítsen a felhasználó, melyek képminősége megegyezik az alacsonyabb érzékenységen készültekével, a K-1 kiszélesíti az eddig ismert fotográfia határait.

Pixel Shift Resolution System
A rázkódás csökkentő mechanizmussal megerősítve, a K-1 Pixel Shift Resolution System négy képet készít ugyanazon jelenetről, eltolva a szenzort egyetlen pixellel minden képnél, majd szintetizálja őket egyetlen, szuper-magas felbontású kompozit képpé. Összehasonlítva a hagyományos Bayer rendszerrel, ez az innovatív rendszer tartalmazza az összes RGB színadatot minden egyes pixelre, így készítve gyönyörű, jóval valósághűbb színeket és sokkal finomabb részleteket tartalmazó képet, a legkisebb színtévesztés nélkül. Ez a rendszer a minimumra csökkenti a magas érzékenységből adódó zajt is. A képminőségbeli különbség nyilvánvaló első pillantásra is, anélkül, hogy belenagyítanánk az elkészült képbe a számítógép monitorán vagy készítenénk egy nagyméretű nyomtatást belőle. A Pixel Shift Resolution System-mel készült képek elmenthetőek RAW formátumú fájlokként. Ezek a fájlok feldolgozhatóak akár a kamerán belül is, különböző paraméterek módosítása közben, vagy új kép is készíthető a Pixel Shift Resolution effekt ki- és bekapcsolásával. (A rendszer használatakor ajánlott a kamera rögzítése stabil állványra, a képkészítési mód állítása időzített önkioldóra, távkioldóra vagy tükörfelcsapott funkcióra. A tárgy mozgása vagy a kamera bemozdulása esetén a kívánt effekt nem biztosan érhető el.)

Csúcstechnológia a színtévesztés és moiré optikai kiküszöbölésében
A kamera rázkódást csökkentő mechanizmusát használva, mikroszkopikus méretű vibrációt adva a szenzorhoz, a PENTAX-egyedi AA filter szimulációja hatásosan minimalizálja a moiré-t és téves színkezelést, főként a kép széleken, ami gyakori probléma apró mintázatú tárgyak fotózásakor. A K-1 lehetővé teszi, hogy hűen reprodukálja a felhasználó a kreatív elképzelését az elkészült képen, akár szimulálva az AA filter hatását a jól kiegyensúlyozott képért, akár lehetőséget adva AA filter nélküli módra a nagyobb felbontás érdekében. (Ez a funkció leghatásosabban a záridő 1/1000 vagy annál lassabbra állításánál működik. A funkció nem minden fényképezési üzemmód esetén érhető el.)

SR II vázba épített rázkódás csökkentő mechanizmus
A K-1 a PENTAX által fejlesztett SR II (Shake Reduction II) öt-tengelyes rázkódáscsökkentéssel szerelve érkezik, ami még a full-frame méretű szenzor bemozdulásait is hatékonyan csökkenti a kompatibilis objektívekkel: a hirtelen képsíkkal párhuzamos bemozdulások mellett az új rendszer horizontális és vertikális tengely körüli elfordulásokat kompenzál (ami gyakori jelenség makró fotózásnál), illetve az optikai tengely körüli elfordulásokat, amelyeket az objektívbe épített stabilizátorok nem képesek hatékonyan kiküszöbölni. A rendszer öt fényértékkel ekvivalens kompenzációt nyújt - ezzel a leghatékonyabb PENTAX DSLR - kitágítva a kézből történő fotózás határait. (Élőképes fényképezés folyamán, a mechanizmus nem kompenzál vízszintes és függőleges eltolásból származó kamerarezgést. Mérés összhangban a CIPA sztenderddel, HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR objektívet használva 105mm-es gyújtótávolságon.)

Segítség a sötétben történő használathoz
Négy működési segédfény található LED-ek formájában a váz négy pontján (a bajonett felett, a hátsó LCD mögött, a memóriakártya nyílásánál, és a távvezérlő csatlakozójánál), melyek megkönnyítik az objektív és memóriakártyák cseréjét, a távkioldó csatlakoztatását a sötétben. (A LED-ek egyenként ki- és bekapcsolhatóak.)

Precíziós fénymérés és autófókusz még -3 FÉ sötétben is
-3 fényérték sötétben még szabad szemmel is nehezünkre esik felismerni a témát, pontos manuális fókuszálás pedig gyakorlatilag lehetetlen. A K-1 még ilyen gyenge megvilágításban is pontos fókuszálást és fénymérést tesz lehetővé. (A fénymérés ISO 100 érzékenységen 50mm f1,4 objektívvel, a fókuszálás ISO 100 érzékenységen szobahőmérsékleten és 25 középső fókuszponttal történt.)
A továbbfejlesztett algoritmusnak köszönhetően a rosszul megvilágított téma befókuszálási ideje is jelentősen lerövidült. A magas érzékenységen is kiválóan teljesítő képérzékelővel párosítva egy rossz fényviszonyok között is megbízhatóan teljesítő képalkotó rendszert tudhat magáénak a felhasználó.

A fényerő változtatása egy mozdulattal
Az új Outdoor View beállítási lehetőséggel egyetlen gomb megnyomásával változtatható a kijelző fényereje, így az könnyen átállítható az adott fotózási körülményekhez - világosítva a kijelzőt napsütésben, vagy besötétítve a csillagos ég alatt.

Flexibilis, dönthető LCD kijelző
A fotós látótengelyének és a fényképezőgép optikai tengelyének precíz összehangolásáért a PENTAX megtervezte a K-1 fényképezőgép innovatív mechanizmussal rendelkező LCD monitorát, amely 4 rögzítési ponttal rendelkezik. Ez a kialakítás két korábban nehezen megvalósítható célt is elért: nincs eltérés az optikai tengelyhez képest, valamint korlátlan mozgatást tesz lehetővé minden irányban, horizontálisan és vertikálisan egyaránt. A kijelző közel 90°-os szögben dönthető, így lehetővé teszi az alacsony szögből és a derékmagasságból történő fotózást.

A felvételkészítés pozíciójának automatikus rögzítése
A K-1 beépített GPS modullal és elektronikus iránytűvel rendelkezik, amelyek együttesen mutatják a fényképezőgép irányát az LCD monitoron. Ezek a jellemzők lehetővé teszik, hogy az EXIF adatokban eltároljuk a pozíciót, az irányunkat és a felvételkészítés idejét (UTC). Ez különösen hasznos olyan aprólékos előkészületeket igénylő szituációkban, mint az irány pontos meghatározása naplementék és égitestek fotózása esetén.

A környezeti behatásoknak nagymértékben ellenálló képalkotó rendszer (időjárásálló objektívvel)
A K-1 87 speciális tömítése és az opcionálisan megvásárolható D-BG6 portrémarkolat időjárásálló konstrukciója meggátolja a por és a nedvesség gépvázba jutását. AW vagy WR jelölésű objektívvel a K-1 figyelemre méltó digitális képalkotó rendszert alkot, mely ellenáll a legzordabb természeti körülményeknek is. (AW az All Weather (minden időjárás), WR a Weather Resistant (mérsékelten időjárásálló) rövidítése)

Így is ismerheti: K 1 Body, K1Body, K-1Body

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^