Panasonic Lumix DMC-FZ28 Digitális fényképezőgép

Lumix - Panasonic - Típus: Kompakt, Szenzor típusa: CCD, Energiaforrás: Akkumulátor, LCD felbontása: 230000 pixel, Elforgatható kijelző: Nincs, Kijelző mérete: 2.7 inch, Hisztogram (képnézegetésnél): Van, Szenzor mérete: 1/2.33, Pixelek száma: 10.1 MPx, Maximális képfelbontás: 3648 x 2736 pixel, Képformátum: JPEG/RAW, Optikai Zoom: 18 x,... Tovább
Licitálj a termékre a aukciós oldalon!

Vélemények - Panasonic Lumix DMC-FZ28

Nem tetszik Tetszik
1 2 3 4 5
Vélemény elküldése

Alex
Imádok fényképezni, és gyönyörű képeket csinálni. Sokáig tanakodtam, hogy tükörreflexes gépet vegyek e, vagy egy jobb minőségű kompakt gépet, míg az utóbbi mellett döntöttem. 2009-ben vettem meg a Panasonic DMC-FZ28 -at a róla olvasott jó kritikák miatt. Kipróbáltam, és csodálkozva vettem tudomásul, hogy milyen gyönyörű képeket lehet vele készíteni. Igazi fotós képeket, amire az ember azt mondja : hűűű, ez aztán jó! Egy átlag fotósnak, családi fotózásra, kirándulásokhoz, -de meg merem kockáztatni, hogy természetfotózáshoz is alkalmas- nem kell ennél jobb gép! A 18 X-os zoom jobb, mint ha egy átlagos távcsövel néznék a távolba.
Csodálatos gép, bátran ajánlom mindenkinek !!! Nem véletlenül nyert díjakat a Panasonic Lumix optikája !
Előnyök:

Az akkumulátor hihetetlen sokáig bírja. A gép bekapcsolva is legalább 1 órát működik folyamatosan. Vettem hozzá egy pót aksit, biztos, ami biztos, így aztán végképp nem merül le mindkettő, annak ellenére, hogy nagyon sokat fotózok.
A videó felvétel is nagyon szép, annak ellenére, hogy ez egy fényképező !

Hátrányok:

Elvileg a használati utasításban, és a készülék leírásában szerepel, hogy SDHC kártya használható vele. Vettem hozzá egy 16 GB-os SDHC-t, amire fotóztam. Kb. a 100. kép után nem akarta rámenteni a képeket, és számitógépen megnézve fél és negyed képet mentett, a kép többi része, alja pedig szürke volt. Ez nem tudom, hogy a gép hibája volt e vagy a memóriakártyájé, de azóta csak egy 2 GB-os kártyát használok, amire tökéletesen ment, legnagyobb felbontásban is kb 200 képet, ami nekem elég.
A videó felvételnél kár, hogy korlátozott a videó hossz, bár mondjuk új felvétellel újra indítható.

mi.kinga
Szabó Roland! Az FZ28 igencsak messze van a tükörreflexes kategóriától ;) Akkor nem 100 E alatt lenne, no meg nem ilyen funkciókkal rendelkezne... Valamit félrenéztél, ha meg te is rendelkezel ilyen masinával, akkor ciki...

Amúgy én is egy ilyen darabot koptatok pár hónapja, imádom :) Nagyobb fókusztávolságnál felülmúlja önmagát, jó fények között kristálytiszta, éles képeket készít, és mindenhogy kielégít :D Fotózással ismerkedőknek tökéletes választás! És megéri az árát is, mert habár létezik olcsóbb hasonló képességű, de az inkább parasztvakítás.
Szabó Roland
Jó kis tükörreflexes fényképezőgép, a Panasonictól elvárt minőségben. Minden benne van, amire szüksége lehet egy profi fotósnak.
A 18*-os optikai zoom elég szimpatikus volt nekem, én ezért is vettem, mert a kézremegést annyira kompenzálja, hogy nagyon tiszta képek készülnek esti zoomoláskor is. A HD videófelvétel nem tökéletes, mert kicsi a frame per sec-je, de ez már nagy lépés előre. Mondjuk ott van a többi mód, amiben lehet szép minőségben felvenni.
Lolka
Ami nem tetszett:
-A kereső annyira felesleges, mint amilyen használhatatlan; az ember orra beleér a kijelzőbe, tokba rakáskor viszont útban van.
-A kijelző köré nem ártott vona egy kis perem, mert így sokkal hamarabb hozzáér bármihez, és az érzékeny felület gyorsan koszolódik.
-A fókusz állító kar kicsi, de legalább ekkora baj hogy nagyon erős a rugója, videó közbeni használatakor lehetetlen egyenesben tartani a gépet.
-Egyszerre kb. 15 percnyi videót lehet vele felvenni.
Ami nagyon tetszett:
-A legszebb fényképezőgép amit valaha is láttam.
-Gyönyörű képeket készít.
-A makró brutális, "a légynek is látszik a szemöldöke"
-Az árát bőven megéri, nem bántam meg hogy megvettem, talán ha kicsit több pénzem van akkor FZ-50 et veszek...
Maresz
Megvagyok vele elegedve! Zoomteljesítmény 32.1-szeresre is növelhető az Extra Optikai Zoom funkció segítségével. 27-mm -es latoszoge idealis tajkep illetve kozeli szuk terben keszitett kepek keszitesehez. Gyosran mozgo temakat is sikeresen es kituno minosegben lehet megorokiteni. Remek felveteleket tud kesziteni gyenge fenyviszonyok mellett is.
Davos
Az elődtől 1-2 csicsan kívül az FZ28 csak a HD videó rögzítésben különbözik, meg hogy nem lehet felvétel közben zoomolni az FZ18-al ezzel meg már lehet, és a felesleges megapixel-növelésen kívül. Aki most vesz gépet, annak jó választás, akinek 18-a van, ne cserélje le erre, nem éri meg az a pár apróság, tupír. Az új vénus engine elég jó, a nagyobb pixelszám ellenére is jobb képeket készíthetünk. (De nem RAW-ban) az elődhöz képest. Összességében nem rossz, de nem is a legjobb a digitális fényképezők között .

Videók - Panasonic Lumix DMC-FZ28

Küldj be te is videót!

Panasonic Lumix DMC-FZ28
videó beküldéséhez másold be a YouTube-ról a beküldeni kívánt videó internetcímét.

Szakértői cikkek - Panasonic Lumix DMC-FZ28

digicams.hu

2 évePanasonic Lumix DMC-FZ28 fényképezőgép teszt

A Panasonic FZ28, az FZ18-hoz képest, nagyobb felbontással rendelkezik, ami szerencsére nagyobb szenzormérettel párosul. Az FZ28, a mai trendnek hódolva, már HD felbontású (1280 x 720) videók készítésére is alkalmas. Ezen kívül nőtt a belső memória kapacitása, az LCD képernyő mérete és felbontása, valamint az elektronikus kereső felbontása is. Nézzük a különbségeket táblázat formájában is... (Forrás: digicams.hu)

pixinfo.com

2 éveDigitális fényképezőgép teszt: Panasonic Lumix DMC-FZ28

Az első és legfontosabb változás az elődökhöz képest a felbontás növekedése. A kissé nagyobb képérzékelő 8,1 helyett 10,1 megapixeles, így a kötelező felbontás növekedést kipipálhatta a gyártó Lumix DMC FZ28 digitális fényképezőnek által. Az új felbontásokhoz persze új képméretek is tartoznak, melyek közül mindhárom oldalaránynál bőven válogathatunk, így új méretekkel gazdagodott a 4:3 mellett a 3:2-es és 16:9-es arány is. (Forrás: pixinfo.com)