Csodálatos gép, bátran ajánlom mindenkinek !!! Nem véletlenül nyert díjakat a Panasonic Lumix optikája !
Az akkumulátor hihetetlen sokáig bírja. A gép bekapcsolva is legalább 1 órát működik folyamatosan. Vettem hozzá egy pót aksit, biztos, ami biztos, így aztán végképp nem merül le mindkettő, annak ellenére, hogy nagyon sokat fotózok.
A videó felvétel is nagyon szép, annak ellenére, hogy ez egy fényképező !
Elvileg a használati utasításban, és a készülék leírásában szerepel, hogy SDHC kártya használható vele. Vettem hozzá egy 16 GB-os SDHC-t, amire fotóztam. Kb. a 100. kép után nem akarta rámenteni a képeket, és számitógépen megnézve fél és negyed képet mentett, a kép többi része, alja pedig szürke volt. Ez nem tudom, hogy a gép hibája volt e vagy a memóriakártyájé, de azóta csak egy 2 GB-os kártyát használok, amire tökéletesen ment, legnagyobb felbontásban is kb 200 képet, ami nekem elég.
A videó felvételnél kár, hogy korlátozott a videó hossz, bár mondjuk új felvétellel újra indítható.

Amúgy én is egy ilyen darabot koptatok pár hónapja, imádom :) Nagyobb fókusztávolságnál felülmúlja önmagát, jó fények között kristálytiszta, éles képeket készít, és mindenhogy kielégít :D Fotózással ismerkedőknek tökéletes választás! És megéri az árát is, mert habár létezik olcsóbb hasonló képességű, de az inkább parasztvakítás.

A 18*-os optikai zoom elég szimpatikus volt nekem, én ezért is vettem, mert a kézremegést annyira kompenzálja, hogy nagyon tiszta képek készülnek esti zoomoláskor is. A HD videófelvétel nem tökéletes, mert kicsi a frame per sec-je, de ez már nagy lépés előre. Mondjuk ott van a többi mód, amiben lehet szép minőségben felvenni.

-A kereső annyira felesleges, mint amilyen használhatatlan; az ember orra beleér a kijelzőbe, tokba rakáskor viszont útban van.
-A kijelző köré nem ártott vona egy kis perem, mert így sokkal hamarabb hozzáér bármihez, és az érzékeny felület gyorsan koszolódik.
-A fókusz állító kar kicsi, de legalább ekkora baj hogy nagyon erős a rugója, videó közbeni használatakor lehetetlen egyenesben tartani a gépet.
-Egyszerre kb. 15 percnyi videót lehet vele felvenni.
Ami nagyon tetszett:
-A legszebb fényképezőgép amit valaha is láttam.
-Gyönyörű képeket készít.
-A makró brutális, "a légynek is látszik a szemöldöke"
-Az árát bőven megéri, nem bántam meg hogy megvettem, talán ha kicsit több pénzem van akkor FZ-50 et veszek...

Szakértői cikkek - Panasonic Lumix DMC-FZ28
![]() 2 évePanasonic Lumix DMC-FZ28 fényképezőgép tesztA Panasonic FZ28, az FZ18-hoz képest, nagyobb felbontással rendelkezik, ami szerencsére nagyobb szenzormérettel párosul. Az FZ28, a mai trendnek hódolva, már HD felbontású (1280 x 720) videók készítésére is alkalmas. Ezen kívül nőtt a belső memória kapacitása, az LCD képernyő mérete és felbontása, valamint az elektronikus kereső felbontása is. Nézzük a különbségeket táblázat formájában is... (Forrás: digicams.hu)http://digicams.hu/cikkek-tesztek/teszt-panasonic-fz28-a-nagy-visszateres992.html |
![]() 2 éveDigitális fényképezőgép teszt: Panasonic Lumix DMC-FZ28Az első és legfontosabb változás az elődökhöz képest a felbontás növekedése. A kissé nagyobb képérzékelő 8,1 helyett 10,1 megapixeles, így a kötelező felbontás növekedést kipipálhatta a gyártó Lumix DMC FZ28 digitális fényképezőnek által. Az új felbontásokhoz persze új képméretek is tartoznak, melyek közül mindhárom oldalaránynál bőven válogathatunk, így új méretekkel gazdagodott a 4:3 mellett a 3:2-es és 16:9-es arány is. (Forrás: pixinfo.com)http://pixinfo.com/cikkek/panasonic_lumix_dmc-fz28/ |