Nagyon szép makrófelvételeket sikerült vele készítenem, és a nagy zoomos képek is lenyűgözték a családtagokat, csakúgy, mint a videók.
Egyszóval nem csalódtam a gépben.
Nagy zoomtartomány, előnye a gyors kézi fókuszálás, szép kontrasztos képek rossz fényviszonyok mellett is, korrekt videófelvétel.
Nincs. :)
Egész nap cipelni ugyan kicsit fárasztó, de rögtön érzi az ember, ha indulás előtt véletlen ottfelejtené. :)

A korábbi gépem is Fuji volt, de különböző mechanikus problémák (letört az akkufedél kis ütközője, valamilyen kontakt-hiba miatt a legváratlanabb időpontokban kikapcsol) miatt úgy döntöttem hogy váltok.Megvettem a HS-10-et. Szép volt, hatalmas a kézzel állítható zoom lehetőség, tele van egy csomó automatikával. Külső vakut lehet hozzá csatlakoztatni, az kifejezetten tetszett, hogy négy ceruza akkuval működik
DE!. az autófókusz miatt már szervizbe kellett küldenem, (a javítás egy hónapig tartott és pont a karácsonyi-újévi ünnepekben)vettem hozzá egy (Fuji EF 42) vakut, de a HS 10 nem ismeri a TTl üzemmódot (ennyiért talán ismerhetné). A képek minőségével én sem vagyok megelégedve. Sokszor sötét, vagy éppen életlen.
Lehet, hogy elkapkodtam a vásárlást, és a következő Fuji sorozat a HS 20-at jobb lett volna megvárnom, de már visszacserélni sem tudom. Egyébként szeretem a Fuji-t

Nagy Zoom tartomány
"SR auto" mód aminek gyakorlati hasznát olyanokban tapasztalom, hogy például ha rázoomolok valamire, és ha már nagyon ráközelítek, akkor átvált makro módra , tehát nehezen megközelíthető rovarokat, békákat stb is tudok makrózni nagyobb távolságból.
a 8Gb-os SDHC Class 6-os kártyát kicsit lassan kezeli.
Néha lefagy.

Minnél nagyob optikai zoom minnél több egyéb funkció egy "olcsó" gépben...
Számomra a vártnál sokkal jobb a gép. Gyors, nagyon jó képeket csinál még sötétben vaku nélkül is... Sok hasznos funkció, könnyű kezelhetőség, magyar menü....
A zoommolásnál nem lehet maximálisan körbe tekerni a vaku miatt. Ezt 1-2 nap alatt meg lehet szokni... A vaku nem ugrik fel autómatikusan ha sötét van hanem külön ki kell nyitni...Ez is csak a régi megszokás miatt zavaró..De amit a gép tud az feledteti ezeket az apróságokat.

ceruzaelemes tápellátás, kézi zoomolás ami nem meríti az elemet és gyorsabb is, SDXC (és SDHC) kártyák olvasása.
gyors, manuális zoomobjektív, gyors menü és LCD.
Szabványtalan csatlakozók (nem szabványos mini vagy micro USB, hanem egyedi, szabványtalan), analóg (pl RCA) videokimenet hiánya, az LCD kijelző nem kihajtható, külön áramforrásból hálózatról nem működtethető a gép csak a belső elemekkel. Képminőség 4,5 pont 5-ös skálán.

Jó a nagy zoom, több előnye nincs.
Én hagytam magam átvágni, Te na hagyd! Papíron mindent tud, mellé egy jó gyártó, ráadásnak a kézi zoomgyűrű... A képek életlenek, csúnyák, lassú működés, nagy fogyasztás. 1 éve használom próbálok vele megbékélni, de ne nem megy. Nem ismerem a konkurencia bridge-it, de ennél csak jobb lehet. A kompakt lumix-em szebb képeket készít, de komolyan.

A nagy zoomátfogás és videó tulajdonságok.
A megadott paramétereknek megfelelően,-jól működik.
Az első hét elteltével kezdenek a kezelőgombokról lekopni a feliratok.

Az ár, a kiegészítők, valamint a hosszabb garancia.
Mivel már régen ismertem a fényképezőgépet, nem volt nehéz döntenem. Nagyon megbízható a Fuji minősége.
Egyenlőre nem tudok ilyet.