TomDeer

Én 5 hónapja vettem a gépet...és meg vagyok vele elégedve...a vásárlás előtt több hasonlóról olvastam teszteket, de a 70000-ért kaphatóaknak is ugyanilyen kromatikus és szférikus abberációja van, talán csak a zajosodásban jobbak rossz fényviszonynál..ezért hasonló kezdőknek - mint én - megfelelő választás..(igazi minőségi ugrást ehhez képest csak a cserélhető objektíves tükörreflexes gépek jelentenek)
Előnyök:
Kitünő ár-érték arány, jó fényviszonyoknál éles, színgazdag képek, sokrétű felhasználás
Hátrányok:
minden zoom gépre jellemző széli torzítás, nagy ISO-nál zajosodás
EN

Azt tudom írni, hogy hosszas keresés után választottam ezt a gépet.
Összevetettem minden, ami lehetséges volt és rendelkezésre állt a neten.
Kipróbálás után azt tudom írni,hogy nagyon jó családi, kezdő gép. A fényképek igenis jók, de ez nem videó kamera. Nagyon sok, ebbe a kategóriában lévő \\\\\\\"márkás gép\\\\\\\", esetleg nem is tud ennyit, 20-30 ezerrel többért! Ajánlom azoknak aki ebben a kategóriában keresnek.
Összevetettem minden, ami lehetséges volt és rendelkezésre állt a neten.
Előnyök:
Jó
Hátrányok:
nem ingyenes :-)
Tamás

A képek valóban nem csúcsminőségűek, de egész jó HD videót lehet vele készíteni és mindez a 15 szörös képstabilizált zoommal kombinálva nem rossz. Ha jó képeket akarsz kompakt gépben akkor a Kodak M1033 -at ajánlanám, én is azt használom emellett. Az kristálytiszta képeket készít és emellett HD videót is, de a Fuji videója jobb minőségű.
Egyszóval, ha akarsz egy jó HD videót készítő zoomolós kamerát olcsón akkor ez a megfelelő. Egy kicsit behallatszik a videóba amikor fókuszálja a lencsét, gyenge ciripellést lehet hallani. De általában ez nem zavaró. Viszont maximális zoomnál is mondhatni odaragad a célpontra és nem mozdul el.
andras

pomosapiens

Tamás!Azt mondd meg nekem légyszi,hogy mit lehet tenni,hogy ne fókuszáljon folyamatosan videó felvételkor!Rendkívül zavaró.Nem a hangja,hanem hogy állandóan homályosodik.Bármi megmozdul a látókörébe,rögtön fókuszál,és így homályosodik.Tudom,hogy nem kamera,ne várjak csodát,de eléggé idegesítő.
gábor

Balázs

Sziasztok!
Hát... megnéztem a tesztfotókat, mit mondjak rájuk? 5 megapixelre csökkentve is a képek részletszegények, mosottak. Lehet hogy jó valamire ez a gép, de 10 megapixeles szép fotózásra alkalmatlan, sőt a felén is kompromisszumos. Nagyjából homogén felületen talán még elmegy az 5 megapixelre csökkentés, részletes mintázat ne legyen a képeken. Tudom, hogy sokan azt mondják, hogy kompakt gép eleve maradjon a kisebb felbontásoknál a kis érzékelő miatt, de azért igenis akadnak 10 megapixel környékén részletgazdag képet produkáló kompaktok is, igaz kevesen és csak alacsony ISO mellett.Azt hiszem ilyen gépet én nem fogok venni.
Kata

Nagy csalódás. El lehet csípni egy-egy beállítást, főleg borult időben... szervízben azt mondták, típushiba....valamit megpróbáltak állítani rajta, hogy autómata funkcióban is éles képeket készítsen, de nem igazán van látszata... Eladnám, ha tudnám mit vegyek helyette.
Előnyök:
Kinézet, videózni tényleg tud.
Hátrányok:
autómata beállítás használhatatlan.