ASUS Z87-PRO(V EDITION) Alaplap

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

Termékleírás
Processzor gyártó Intel
CPU Foglalat  Socket 1150
Chipset  Intel Z87
Memória típusa DDR3
Memória sebesség támogatás 3000(O.C.)/2933(O.C.)/2800(O.C.)/2666(O.C.)/2600(O.C.)/2500(O.C.)/2400(O.C.)/2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866(O.C.)/1800(O.C.)/1600/1333 MHz
Szerver alaplap Nem

Videókártya

Videókártya típusa PCI-Express
Integrált videókártya Processzor függő
Multi VGA  SLI és CrossFire
Multi VGA max. száma 4-utas
D-SUB Van
DVI Van
HDMI Van
DisplayPort Van

Csatlakozók

Memória foglalatok száma 4
SATA csatlakozók száma  8
Összes PCI-Express 16x csatlakozó száma  3
PCI-Express 16x 3.0 csatlakozók száma 2
PCI-Express 16x 2.0 csatlakozók száma 1
PCI-Express 8x csatlakozók száma Nincs
PCI-Express 4x csatlakozók száma Nincs
PCI-Express 1x csatlakozók száma 4
PCI csatlakozók száma Nincs

Portok

SATA 3 csatlakozók száma 8
USB portok száma 16
Hátlapi USB 2.0 portok száma Nincs
Alaplapi USB 2.0 csatlakozók száma 4
Hátlapi USB 3.0 portok száma 6
Alaplapi USB 3.0 csatlakozók száma 2
Külső PS/2 portok száma  1
Külső COM portok száma  Nincs
Külső LPT portok száma  Nincs

További tulajdonságok

Max. memória mérete 32 GB
Integrált hangkártya Van
Hangkártya csatorna 7.1
Hangkártya típusa Realtek ALC1150
Digitális hangkimenet Optikai
Integrált LAN sebessége 10/100/1000 Mbit/s
Hálózati kártya típusa Intel I217V
Bluetooth Nincs
RAID vezérlő  Van
RAID szintek  0, 1, 5, 10
Méret szabvány ATX
Alaplap mérete 305 x 244
8-pin ATX 12V csatlakozó Van

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Asus Z87-PRO (V EDITION) LGA1150 alaplap adatai:
  • Tökéletes, egy helyről elérhető rendszeroptimalizálás és továbbfejlesztett Wi-Fi vezérlés Intel® Z87 alapokon
  • Dual Intelligent Processors 4 négyirányú optimalizálással
  • Négyirányú optimalizálás – egy kattintás és kész! Maximális teljesítmény, hatékonyság, digitális tápellátás és rendszerhűtés
  • Wi-Fi GO! – Kapcsolatok mindenütt – Az asztali gépek, okostelefonok és táblagépek tökéletes elegye
  • Fan Xpert 2 - A legjobban testre szabható ventilátorvezérlés
E gyetlen kattintás, négyirányú optimalizálás

Dual Intelligent Processors 4 négyirányú optimalizálással
Egyetlen kattintás a jobb teljesítményhez, hatékonysághoz, a digitális tápellátás-vezérléshez, a csökkentett zajhoz és a jobb hűtéshez.

Dinamikus, többféle helyzethez is alkalmazkodó kivitel
A PC legjobb beállításait keresgéled? A négyirányú optimalizálás automatikusan a legjobb konfigurációt állítja be a rendszerhez, a tényleges használat alapján.

Igazolt teljesítmény
A kialakítás garantálja, hogy a PC tökéletes lesz játékhoz, szórakozáshoz, munkához és bármi máshoz.

A tuningolás négy fő eleme
  • Teljesítmény : a CPU/iGPU teljesítményének kiaknázása a TPU-val
  • Hatékonyság : a teljes rendszer energiafelhasználásának hatékonyabbá tétele a fogyasztás csökkentésével és a felesleges I/O-vezérlők lekapcsolásával
  • < li> Élenjáró digitális tápellátás-vezérlés : a CPU bemeneti feszültségszabályozójának valós idejű vezérlése a DIGI+ Power Controllal
  • Egyéni ventilátorszabályozás : a Fan Xpert 2 egyenként vizsgál be minden beszerelt ventilátort, hogy javítsa a hűtést és csökkentse a zajt
CPU-teljesítmény löket
Aknázza ki a számítógép teljesítményét az alaplapra szerelt egyszerű kapcsolóval vagy az ASUS AI Suite 3 segédprogrammal. A TPU lapkával együttműködve biztosít precíz feszültségszabályozást és speciális rendszerfigyelési funkciókat. Óriási szabadságot kínál a CPU-frekvenciák és sebességek szabályozásában, az optimalizált teljesítményhez mindenféle helyzetben.

Mindenre kiterjedő energiatakarékosság
Kóstoljon bele a világ első, valós idejű energiatakarékossági rendszerébe az ASUS egyszerű, alaplapi kapcsolójával vagy az AI Suite 3 segédprogrammal. Takarékoskodj a rendszer által használt összenergiával: az alrendszer felismeri a PC aktuális terhelését és intelligens módon, valós időben szabályozza a rendszer áramfogyasztását. A CPU fogyasztása meghatározott szintre csökkenthető, és ha kell, a további megtakarítás érdekében kézzel bekapcsolható a Max. energiatakarékos üzemmód, még hatékonyabbá téve a PC energiafelhasználását. Nem akarsz letölteni, lejátszani vagy menteni anyagokat, miközben nem is ülsz a PC előtt? Távollét módban mindez egyszerű. A rendszer energiafelhasználását az abszolút minimumra csökkenti, még a használaton kívüli extra I/O-vezérlőket is lekapcsolja.

DIGI+ tápellátás-vezérlés
Precíz, digitális tápvezérlés a CPU és a DRAM-ok számára
A tápellátás-vezérlés az alaplapok tervezésének egyik legalapvetőbb feladata. Az ASUS DIGI+ Power Control intelligens CPU áramfelvétel-észlelése egy innovatív, iparágvezető technológia, amely azon túl, hogy maximálisan megfelel az Intel® VRD12.5 előírásainak, kiemelkedő rugalmassággal és precíz vezérléssel növeli meg a túlhajtási potenciált, javítja a rendszer stabilitását és a tápellátás hatékonyságát.

Fan Xpert 2
Átfogó vezérlőeszközök a tökéletes hűvösség és a csend egyensúlyának megtalálásához
A hardverszinten működő ASUS Fan Xpert 2 szó szerint elfújja a versenytársakat. Automatikus ventilátorsebesség-tesztek segítségével vizsgálja meg az egyes ventilátorok jellemzőit, és a hűtési teljesítmény és az alacsony zaj legjobb kombinációjának eléréséhez egyéni, egyetlen kattintással elérhető beállításokat határoz meg külön-külön az egyes három- és négytűs csatlakozójú CPU- és házventilátorokhoz.

RPM Fixed (rögzített fordulatszám) mód
Azok számára, akik a zajszintet 0 dB köré kívánják lecsökkenteni a kifinomult ventilátorvezérléssel. Reagál a rendszer terhelésére is a nagyobb pontosság érdekében.

Wi-Fi GO!
Kapcsolatok mindenütt – Az asztali gépek, okostelefonok és táblagépek tökéletes elegye
Az ASUS Wi-Fi GO! az otthoni szórakozást és a PC távirányítását minden eddiginél egyszerűbbé teszi! Elsőként egyesíti a Wi-Fi hardvert egy sor olyan hasznos kapcsolódási funkcióval egyetlen, természetes módon kezelhető alkalmazásban, amellyel bárki, egyetlen lépésben a maximumot hozhatja ki a rendszerből. „Mindent egy helyen-típusú segédprogramként összekapcsolja az asztali gépet és az okos készülékeket, amelyekkel távirányítható a PC egy valóban (minden mindennel) összekapcsolt életstílus részeként.

Wi-Fi hotspot beállítás
Pillanatok alatt létrehozható egy hozzáférési pont 802.11n Wi-Fi alapokon. Egy kétsávos, 2,4/5 GHz 2T2R antennával együtt érkezik, hogy Ön extra útválasztó nélkül építhessen hálózatot!

Cloud GO!
A felhő alapú tárolók szinkronizálása és mentés egyetlen helyről
Felhő (cloud) alapú fájlkezelés az ASUS WebStorage-hez, Dropboxhoz és Google Drive-hoz. Szinkronizálja fájljait a különféle felhős tárolórendszerek között egyetlen kattintással: nem kell többé a különféle fiókok közötti fel- és letöltésekkel vacakolni.

Remote Control
Távoli asztal
Érje el PC-jét az okos készülékekről valós időben a maximális kényelem érdekében. Ez a funkció egy virtuális asztalt létesít az okos készülékeken, hordozható elérést biztosítva a PC-n lévő tartalomhoz és lehetővé téve a PC irányítását otthonról távol is.

DLNA médiaelosztó
A multimédiás tartalom hálózaton keresztüli lejátszása minden eddiginél egyszerűbb
Élvezze a PC-n tárolt HD tartalmat, zenét és fényképeket a DLNA-kompatibilis készülékeken, Wi-Fi kapcsolaton keresztül – tökéletes egy otthoni házimozi-rendszer kiépítéséhez!

Fájlok és képernyőfotók egyszerű átvitele:
Fájlátvitel: fájlok küldése és megosztása a PC és az okos készülékek között mindössze az egér jobb gombjára kattintással.
Rögzítés és küldés: egy gyorsbillentyű megnyomásával készíthet és küldhet képernyőfotókat a PC-ről az okos készülékekre. *

*A gyorsbillentyűt a felhasználó állíthatja be.

Új UEFI BIOS – Barátságosabb és természetesebb módon kezelhető
Az exkluzív EZ módban további hasznos információk segítik a még egyszerűbb használatot
A sajtó által is méltatott ASUS UEFI BIOS a lehető legsimábban működő, egérrel is kezelhető, grafikus BIOS, amely most további intuitívabb funkciókkal és egyedi gyorsmenüvel segíti a kedvenc BIOS-oldalak és a sűrűn módosított beállítások elérését. Akár kisebb jegyzetek is beírhatók a BIOS-ba a jövőbeni tájékozódáshoz, megtekinthető a módosított beállítások és módosítások naplója, valamint akár át is nevezhetők a SATA-csatlakozók. Az EZ mód megjelenése is megújult, és olyan további felhasználóbarát funkciók kerültek bele, mint a ventilátorok részletes vezérlési lehetőségei, XMP profilbeállítások, SATA-információk és az óra gyors állítási lehetősége. Mindezek együtt tökéletesítik a BIOS-használat élményét.

1. Gyors időigazítás
EZ módban egyszerűen, az egérrel módosítható a dátum és az idő.

2. EZ XMP beállítások
UEFI BIOS EZ módban gyorsan alkalmazhatók az XMP-beállítások, amitől javul a DRAM teljesítménye.

3. EZ ventilátorbeállítások
A közösség oldaláról jelentkező igény kiszolgálására bekerült az EZ módba a ventilátorok részletes beállítási lehetősége is: gyorsan válthat a gyors hűtésre vagy a zajszint csökkentésére szolgáló profilok között.

4. SATA-információk
Az egyes SATA-csatlakozók részletes adatai az eszközök egyszerű felismeréséhez.

Kedvencek
Gyűjtse az összes kedvenc funkciót egy oldalra
Az F4 vagy a jobb egérgomb megnyomására – speciális módban – felvehet beállításokat a Kedvencek közé, így sok időt takaríthat meg később a kereséseknél, és még gyorsabbá válhat a rendszer hangolása.

Gyorsmenü
Egyetlen gombnyomás a gyakran használt beállítások alkalmazásához és eléréséhez
Amint említettük, az F4 vagy a jobb egérgomb megnyomásával készíthet saját gyorsmenüt a gyakran használt beállításokhoz. Ezeket azután azonnal elérheti az F3 gyorsbillentyű megnyomásával.

Gyors jegyzet
Nem kell többé papír és ceruza után rohangálni. A Gyors jegyzet funkcióval a BIOS-on belül írhatja fel megjegyzéseit és ötleteit, segítve például a fontos beállítások megjegyzését, és időt takarítva meg a későbbi próbálkozások során.

Utolsó módosítás
Mindig elfelejti a fontos BIOS-módosításokat? Ez a barátságos funkció egy tuningnaplót biztosít a BIOS-beállítások előzményeinek megtekintéséhez. A napló akár USB-meghajtóra is kimenthető.

SATA csatlakozók átnevezése
A SATA csatlakozók átnevezhetők a könnyebb azonosításhoz, például a használat típusától függően. Kényelmesebben és gyorsabban találja meg az eszközöket, amikor módosítani kívánja a beállításokat.

A legmodernebb adatátviteli sebesség

USB 3.0 Boost (UASP-támogatás)
A normál USB 3.0-nál 170 százalékkal gyorsabb
Az ASUS USB 3.0 Boost technológia támogatja az UASP (USB Attached SCSI Protocol) USB 3.0 protokollt Windows 8 alatt. Az USB 3.0 Boost technológia használatával az USB-eszközök átviteli sebessége lényegesen, az USB 3.0 egyébként is magas sebességéhez képest akár 170 százalékkal megnő. Az ASUS szoftvere automatikusan felgyorsítja az adatok áramlását a kompatibilis USB 3.0 perifériák esetén, nincs szükség külön felhasználói beavatkozásra.

A világ elsőként támogatja az USB 3.0 UASP-t – azonnali 170%-os sebességugrás.
Teljeskörű USB 3.0 megoldás – teljesítményugrás Turbo vagy UASP módban a legtöbb USB-eszköz esetén.

Network iControl
Valós idejű hálózati sávszélesség-felügyelet
Egyetlen kattintással megnövelhető az éppen használt alkalmazás hálózati forgalmának prioritása, valamint beállíthatók meghatározott időben bekapcsoló, kedvenc profilok. Kerülje el a hálózat bedugulását, gyorsítsa fel a letöltéseket és legyen nyugodt afelől, hogy az online játékok optimálisan futnak – mindezt egyetlen, természetes módon kezelhető felhasználói felületről beállítva.

PCI Express 3.0
A PCI Express 3.0 továbbfejlesztett kódolást alkalmaz, így a PCI Express 2.0 teljesítményének a dupláját kínálja. Egy x16 kapcsolat teljes sávszélessége elérheti a 32 GB/s-t, eddig páratlan adatátviteli sebességet, valamint a visszamenőleges kompatibilitásból fakadó kényelmet és problémamentes átállást biztosítva.

Teljeskörű USB 3.0 integráció
Dupla USB-hozzáférés, dupla kényelem
Az ASUS az előlapon és a hátlapon is elérhetővé teszi az USB 3.0 csatlakozást. Próbálja ki a legmodernebb, azonnal használható adatátviteli megoldást, amellyel akár tízszer gyorsabban vihetők át az adatok, mint USB 2.0-val. Alaplapjaink nagyobb kényelmet kínálnak a nagysebességű kapcsolatok terén.

Extra 6 Gb/s SATA támogatás
Extra csatlakozók, extra sebesség, extra elérhetőség
Az ASUS extra, 6 Gb/s sebességű SATA csatlakozókat is biztosít, amelyek a 3 Gb/s SATA-hoz képest nagyobb stabilitást, jobb méretezhetőséget és dupla sávszélességet kínálnak.

AI Suite 3
Az innovatív ASUS-funkciók egyetlen pontból elérése
Az ASUS AI Suite 3 vadonatúj felhasználói élményt kínál a még áttekinthetőbb, még vonzóbb, a nagyobb monitorokat is támogató felületével. Az ASUS összes exkluzív funkcióját egyetlen, egyszerűen kezelhető csomagba fogja össze, egy helyen elérhetővé és módosíthatóvá téve a túlhajtás, az energiafogyasztás, a ventilátorsebességek, a feszültségek és még sok más beállításait. Ez a multifunkciós alkalmazás sokszínű, egyszerűen használható eszközöket kínál, hogy nem kelljen váltogatni a különféle segédprogramok között.

USB BIOS Flashback
Egyszerű, gombnyomásos, hardver alapú BIOS-frissítés
A hardverszintű USB BIOS Flashbackkel úgy is frissíthető az új UEFI BIOS, ha nincs CPU vagy DRAM az alaplapban. Csak be kell dugni egy USB flash-meghajtót, amelyiket az új BIOS fájl található, majd 3 másodpercig meg kell nyomni a BIOS Flashback gombot a tápegység csatlakoztatott állapotában. Problémamentes frissítés, maximális kényelem!

MemOK!
Továbbfejlesztett memóriakompatibilitás: idő megtakarítása a próbálkozások csökkentésével
A memóriaproblémákat néha nagyon nehéz megtalálni, és még nehezebb megjavítani vagy legalább megkerülni. Ha a RAM-probléma akadályozza meg a rendszert az indulásban, a MemOK! automatikusan, az alaplap egyetlen gombjának megnyomására betölti a a biztonságos beállításokat és biztosítja az alap funkcionalitást. Ez a hibaelhárítási funkció sok időt és bosszúságot tud megtakarítani, és segít a számítógépes barkácsolás terén meghozni az önbizalmat.

Q-Connector
Egyszerű, gyors, pontos csatlakozások
Az alaplap előoldali vezetékeinek és csatlakozóinak beszerelése hagyományosan az egyik legnehezebb és legfárasztóbb része a gép összeszerelésének. Ki kellett keresni, hogy mi hova tartozik, sokszor a nem teljesen világos kézikönyveket böngészve. Ez rengeteg időt vett igénybe és felesleges frusztrációt okozott. A Q-Connector nevű csatlakozó megoldja mindezt a problémát. Ez egyetlen csatlakozó világosan megjelölt bemenetekkel, amely az előoldali csatlakozótüskékre csatlakozik. Nem kell többé könnyen elgörbülő tüskékkel kínlódni. A vezetékeket a Q-Connectorba kell kötni, és már kész is.

Q-LED
Egyszerű PC-diagnosztika
Ha bármi gond van a PC-vel, gyorsan lehet diagnosztizálni és javítani a problémát, sok bosszúságot megtakarítva. Az ASUS Q-LED-jei azonnal jelzik, ha gond van a CPU-val, a memóriával, grafikus kártyával vagy a rendszert betöltő eszközzel: egyszerűen kigyullad az alkatrész melletti lámpa.

Q-DIMM
A memória egyszerű eltávolítása
Még ha kisebb házat is szerel, a memória behelyezése egyszerű az egyoldalas foglalattal, amelyik az alaplap szélén található, így mindig kényelmesen hozzáférhető. Csak nyomja le a szorítócsipeszt, és dugja be vagy húzza ki a RAM-modult – ennél már tényleg nem lehet egyszerűbben!

Q-Slot
A PCI Express alkatrészek egyszerű eltávolítása
Nyomja meg Q-Slot szorítóját, és a grafikus kártyák szinte kiugranak. A szorítócsipesz nagy szárnyat kapott, hogy ne kelljen kínlódni a legnagyobb grafikus kártyák behelyezésével és eltávolításával sem.

Q-Code
Részletes PC-állapotkijelzés és diagnosztikai
Célja, hogy a POST-állapot azonnal felismerhető legyen a precíz hibaelhárításhoz. További információk a felhasználói kézikönyv táblázatában találhatók.

Exkluzív funkciók Windows 8-funkciók

DirectKey
Külön közvetlen BIOS-elérési gomb
A BIOS-t gyakran elérni kívánó felhasználók számára készült funkcióval könnyen, egyetlen gomb megnyomásával be lehet lépni a BIOS-ba, amikor a PC készenléti állapotban van. Időt takarít meg a rendszer indulásakor, hiszen nincs szükség a Del billentyű nyomogatására. Kényelem és egyszerűség felsőfokon!

ASUS Boot Setting (rendszerindítási beállítások)
Többféle rendszerindítási lehetőség
Az ASUS Windows 8-hardveroptimalizálásának köszönhetően az ASUS Boot Setting funkció nagyobb rugalmasságot kínál a PC rendszerindítási folyamatának hangolása terén. A rendszer indulási ideje 2 másodpercre* csökkenthető a zökkenőmentesebb felhasználói élmény érdekében Windows 8 alatt – sőt, a Windows korábbi verziói alatt is. Továbbá egyetlen kattintással beléphet közvetlenül a BIOS-ba, egy felhasználóbarát felületen keresztül, hogy gyorsan kiválassza a rendszer preferált indítási módját: a néhány másodperc alatti, vagy normál változatot. Akármelyik is legyen az Ön választása, a rendszer elmenti, és ezután nem kell minden egyes bekapcsolásnál kiválasztania.
*Egyes modelleken

Probe II Sense
Praktikus rendszerfigyelés
Az ASUS népszerű, valós idejű rendszerfigyelő szoftvere immár Windows 8 alatt is elérhető. A Windows 8 kezdőképernyőjén egy élő csempével segít a teljes PC-t felügyelni és ha kell, gyors beavatkozásokat tenni. A Probe II Sense a Windows Store-ból elérhető ingyenes alkalmazás.

5-SZÖRÖS ASUS-VÉDELEM
Teljes körű védelem a legjobb minőség, megbízhatóság és tartósság érdekében
Az ASUS alaplapok ÖTSZÖRÖSEN VÉDIK a PC-t. Minőségi alkatrészeket használunk, mint például a DIGI+ VRM digitális tápellátás a CPU igény szerinti, precíz tápellátásához, a szigorú szabványok alapján bevizsgált ESD-egységek az elektrosztatikus interferenciák megszüntetésére, valamint túláramvédő kapcsolók a DRAM-bővítőhelyek mellett a túláram és a rövidzárlat okozta károk megakadályozására. Ezenfelül a korróziónak ellenálló I/O-hátlapot használunk – egy újabb példája annak, hogy az ASUS a lehető legjobb megbízhatóságot és tartósságot kínálja.

DIGI+ tápellátás-vezérlés (DIGI+ VRM és DRAM)
Precíz, digitális tápvezérlés a CPU és a DRAM-ok számára
A tápellátás-vezérlés az alaplapok tervezésének egyik legalapvetőbb feladata. Az ASUS DIGI+ Power Control intelligens CPU áramfelvétel-észlelése egy innovatív, iparágvezető technológia, amely azon túl, hogy maximálisan megfelel az Intel® VRD12.5 előírásainak, kiemelkedő rugalmassággal és precíz vezérléssel növeli meg a túlhajtási potenciált, javítja a rendszer stabilitását és a tápellátás hatékonyságát.

Továbbfejlesztett DRAM-túláram elleni védelem
A rövidzárlat okozta károk megelőzése
Az alaplapra szerelt túláramvédő kapcsolók megakadályozzák a túláram és a rövidzárlat okozta károkat. Ez a funkció nemcsak az I/O-csatlakozókat védi, hanem a DRAM-ot is, hogy óvja a rendszert és megnövelje a készülék élettartamát.

ESD Guards
Hatásos ESD-védelem az alkatrészek élettartamának meghosszabbításához
Az elektrosztatikus kisülések (ESD) villámgyorsan történnek, és a hatásukat sokszor alulbecsülik. Az ASUS ESD Guard technológiája egy aktív védőáramkört használ, amely gondoskodik az elektrosztatikus kisülések leföldeléséről, ezzel is meghosszabbítva az alkatrészek élettartamát.

Kizárólag 5 ezer órás szilárdtest kondenzátorok
2,5-szer hosszabb élettartam, nagyszerű tartósság
Az ASUS kiváló minőségű szilárdtest-kondenzátorainak élettartama garantáltan legalább 5 ezer óra – két és félszer több, mint a hagyományos kondenzátoroké. Minden kondenzátornak ki kell bírnia az akár 105 fokos hőmérsékletet is, és meg kell felelnie a japán JIS (Japanese Industrial Standards) szabvány előírásainak – az eredmény kiemelkedő tartósság és sokkal jobb hőterhelhetőség.

Rozsdamentes acél I/O hátlap
3x tartósabb, korrózióálló bevonattal
Az ASUS alaplapok I/O-hátlapja erős, korrózióálló, rozsdamentes acélból készült, amely egy vékony réteg króm-oxiddal van bevonva a korrózióállóság javítása érdekében. Az ASUS rozsdamentes acél I/O-hátlapjainak – amelyeknek 72 órás sóspermet-nyúzótesztet kell kibírniuk – átlagosan háromszor hosszabb az élettartama a normál hátlapokhoz képest.

Több GPU/több monitor/4K

4K Ultra HD-re felkészített
Fedezze fel a jövő vizuális élményét
Az 1080p Full HD felbontás után a következő „nagy durranás várhatóan a 4K Ultra HD lesz – Ön pedig már most készen áll a frissítésre a beépített grafikával, amelyik HDMI vagy DisplayPort kapcsolaton keresztül natívan támogatja a 4096 x 2160 képpontos felbontást is. Ez az 1080p (1920 x 1080 képpontos) felbontás négyszerese, ami lenyűgözően tiszta, részletes és élethű képeket eredményez.

Egy csatlakozóra akár 3 Full HD monitor is köthető
A Multi-Stream Transport (MST) technológiával kibővített DisplayPort 1.2 lehetővé teszi akár három 1080p felbontású képernyő csatlakoztatását egyetlen kimenetre. A sorbakötött monitorokon a jel három külön Full HD (1080p, 60 Hz) adatfolyammá bomlik szét.

Akár 3 képernyő használata
Akár három független monitor is csatlakoztatható a különféle videokimenetekre (DisplayPort, Mini DisplayPort, HDMI, DVI és VGA). Válassza ki a kimeneteket, és állítsa be, hogy a monitorok egymás képét mutassák (tükrözzék), vagy kiegészítsék egymást.

Intel® Collage Display
Az Intel® Collage Display funkciójával a kép több monitorra is kiterjeszthető, ahol az egyes képernyők a nagyobb kép egy-egy részét jelenítik meg. Több képernyő is csatlakoztatható egy rendszerhez, és a videojel szétosztható az egyes monitorok között, összességében jobb minőséget és akár 4K felbontást is elérve. 6 képernyővel például létre lehet hozni egy 7680 x 1200-as vízszintes „panorámát, a függőleges „kollázs móddal pedig akár egy 3840 x 2400-as képet. Ehhez némi segédeszközre, például DisplayPort-elosztó adapterekre szükség lehet. A vízszintes mód olyan asztali élményt eredményez, ami például kereskedelmi alkalmazásoknál, brókerek számára lehet nagyon hasznos; a függőleges mód pedig arra jó, hogy a 4K ultra HD tartalmat normál, HD képernyőkkel is élvezni lehessen.

Négy GPU-s SLI és háromkártyás CrossFireX kezelése!
Több GPU támogatása az NVIDIA SLI vagy AMD CrossFireX segítségével. A Z87 lapkakészlet optimalizálja a PCI Express foglalásokat több grafikus kártya használata esetén – az eredmény pedig vadonatúj, semmi korábbihoz nem fogható játékélmény!

CPU- és lapkakészlet-funkciók

Intel® LGA1150 4. generációs Core i7/Core i5/Core i3/Pentium®/Celeron® processzorokra felkészített
Az alaplap az Intel® LGA1150 tokozású legújabb, 4. generációs Core i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® processzorait is támogatja, amelyek beépített iGPU-ja, memória- és PCI Express vezérlője dedikált lapkakészletekkel támogatja az alaplapi grafikus kimenetet, kétcsatornás (4 DIMM modul) DDR3 memóriát és 16 PCI Express 3.0/2.0 sávot kezel. Ez kiváló grafikus teljesítményt eredményez. Az Intel® 4. generációs Core i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® processzorai jelenleg a világ legerősebb, ugyanakkor energiatakarékos CPU-i közé tartoznak.

Intel® Z87 Express lapkakészlet

Az Intel® Z87 Express egy egylapkás rendszer az LGA1150-es tokozású, 4. generációs Intel® Core i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® processzorok támogatásához. Soros pont-pont kapcsolatokkal javítja a teljesítményt, növelve a sávszélességet és a stabilitást. Ezenfelül a Z87 összesen max. 6 db USB 3.0 csatlakozót, valamint 6 db 6 Gb/s sebességű SATA-csatlakozót is kiszolgál az adatok gyorsabb kezeléséhez. Továbbá az Intel® Z87 Express lapkakészlet iGPU-funkcionalitást is kínál, hogy a felhasználók élvezhessék az Intel legmodernebb integrált grafikus funkcióit.

Intel® Smart Response technológia
SSD sebesség HDD kapacitással
Egy gyors (legalább 18,6 GB szabad kapacitású) SSD-meghajtót használ gyorsítótárként a sűrűn használt adatokhoz. A legfontosabb előnyök a rövidebb betöltési és várakozási idők, valamint az alacsonyabb fogyasztás a merevlemez fölösleges pörgésének elmaradásával. A technológia az SSD teljesítményét egyesíti a merevlemezek kapacitásával, és akár hatszor gyorsabb működést biztosít, mint egy csak merevlemezes rendszer.

Intel® Smart Connect technológia
Automatikus alkalmazásfrissítés és rövidebb várakozás
A számítógép a weben keresztül kaphatja a frissítéseket a kiválasztott alkalmazásokhoz, akár a gép alvó állapotában is. Ez azt jelenti, hogy kevesebbet kell várakozni az alkalmazásokra és a felhővel szinkronizálásra, vagyis összességében hatékonyabb a tevékenység a géppel.

Intel® Rapid Start technológia
A PC azonnali felébresztése alvó módból
A számítógép másodpercek alatt feléled az alacsony fogyasztású hibernált állapotból. A rendszermemóriát a kijelölt SSD-re elmentve gyorsabban fel tud éledni a gép, mégis alacsonyan tartható a fogyasztás.

RoHS
GreenASUS
Az alaplapok megfelelnek az Európai Unió Energy-related Products (ErP) előírásainak. Az ErP megköveteli, hogy a termékek komoly energiatakarékossági szinteknek feleljenek meg az áramfogyasztást illetően. Ez teljesen illeszkedik az ASUS jövőképébe, hogy környezetbarát, energiatakarékos termékeket fejlesszen folyamatos tervezéssel és innovációval, csökkentve a termékek széndioxid-lábnyomát és ezáltal enyhítve az ökológiai hatásokat. Így is ismerheti: Z 87 PRO V EDITION, Z87PROVEDITION, Z87 PRO(V EDITION), Z87-PROVEDITION, Z 87-PRO(V EDITION)
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^