Asus P5KPL-AM EPU Alaplap

Asus - Processzor gyártó: Intel, CPU Foglalat: Socket 775, Chipset: Intel G31, Memória típusa: DDR2, FSB sebessége: 1600 MHz, Szerver alaplap: Nem, Videókártya típusa: PCI-Express, Integrált videókártya: Igen, Multi VGA: Nem, Memória foglalatok száma: 2, IDE csatlakozók száma: 1, SATA csatlakozók száma: 4, PCI-Express 16x csatlakozók... Tovább
Licitálj a termékre a aukciós oldalon!
Minden vélemény - Asus P5KPL-AM EPU
Hegedűs László
Az alaplapot könnyedén tudtam használni, és mivel nem használok Windows operációs rendszert, (sok sok vírus) ezért is próbáltam ki rajta sokfajta Linux OS-t. Így tudtam rajta futtatni sokfajta Linux operációs rendszereket, mint például: a Kiwi 10.08, Ubuntu 10.04.2, Ubuntu UE 2.7, Xubuntu 10.04.2, Sabily 10.04, Linux Mint 9
Előnyök:

Az alaplapot egy Intel Pentium Dual Core E5400-as processzorral, 2 x 1 GB DDR2 memóriamodullal, 2 Seagate Barracuda, és 1 Maxtor wincestrerrel, 2 db optikai meghajtóval, valamint egy ASUS EN 210 Silent 512 MB-os videókártyával, és egy Codegen 450, utána pedig egy Chicony Hipro 430W-os tápot használtam.

Hátrányok:

A hibái sajnos ennek az alaplapnak is vannak, (mint annak idején az ASUS P4P800-as s478-as alaplapnak) mégpedig, a déli chipset olyannyira forró üzem közben hogy NEM lehetett hozzáérni se, kikapcsolásnál pedig ugyanez a chipset nagyon hirtelen hűlt ki. Itt jobb lenne ha egy aktív hűtő lenne rajta nem pedig passzív.
Sajnos a Linux esetében a SATA optikai meghajtót nagyon nehezen vagy egyáltalán nem ismerte fel. Ugyan ez a helyzet az USB-s floppy meghajtóval.

Hegedűs László
Eddig meg vagyok elégedve ezzel az alaplappal, mert kiválóan tud rajta menni a Kiwi Linux amit egy Seagate Barracuda 160 GB-os IDE winchesteren futtatok, 2 GB Kingmax memóriával, és egy Intel Pentium Dual Core E5400-as processzorral raktam össze.
Mint az Intel GMA mint az ASUS EN 210-es videokártya tökéletesen működik rajta. Nincs vele semmi gond.
Előnyök:

Mindenkinek ajánlom aki egy középkategóriás gépet szeretne összerakni.

Hátrányok:

Egy hátránya azért van, mégpedig hogy az alaplapi chipset-ek nagyon melegszenek, ezért javasolt lenne egy másfajta lehetőleg aktív hűtőkre cserélni.

Kreszula Károly
Tökéletesen megfelelő otthoni használatra
Előnyök:

Könnyen bővíthető, megfelel még nehezebb feladatokra is.

Hátrányok:

Probléma: semmi
Csak 2 magos procikra jó.

Ocsenás János a terméket itt vásárolta: bluechip.hu

Olcsó legyen.Nekem is hasonló van és 2 éve normálisan működik

Előnyök:

Olcsó

Hátrányok:

Még nem találtam ilyet

Tamás
Sziasztok!Nos szerintem ez is egy olyan termék ami teljesen megfelel a mai otthoni igényeknek,valamint az ára is rendben van.Ami egy átlagos felhasználónak fontos lehet az erös integrált graphic chip,ami nem hátrány még egy erös videokártya mellett sem!Szintén jó az FSB sebessége,és a 4x sata csatlakozás.
Más fórumokon az intel E5200-as procit ajánlják hozzá.
De mint ismeretes, a puding próbája az evés!
A hozzáértök feltételezem egyet értenek velem.
Tisztelettel:Tamás